Wikeeps patroon: een ideale vervanging voor Coravin patronen

Share

Buy our capsules in the Netherlands

 

WIKEEPS inzetstukken zijn ook compatibel met Coravin-systemen.

Wikeeps patronen zijn volledig compatibel met het Coravin-systeem. Het patroonformaat en de schroefdraad zijn identiek. Het Coravin patroon gebruikt echter een plastic dopje als afdichtingssysteem, dat van het originele patroon moet worden verwijderd. Wanneer deze zwarte adapter wordt verwijderd en op de Wikeeps cartridge wordt geschroefd, is de werking identiek.

Cartouche WIKEEPS est compatible avec les systèmes de type Coravin

Ontdek onze compatibele cartridges

 

1 – coravin patroon : identieke patronen

De cartridges van Wikeeps zijn compatibel met het Coravin-systeem en maken gebruik van gasbussen van 21 ml.
Dit is al tientallen jaren de industriestandaard.
Coravin cartridges zijn alleen uniek vanwege de plastic adapter die op de cartridge wordt geschroefd. Dit zorgt voor compatibiliteit met Coravin Wikeeps cartridges.

2 – Eenvoudige aanpassing

Neem de zwarte adapter van de Coravin-capsule en schroef deze voor elk gebruik op de Wikeeps-patroon.

3 – coravin patroon – equivalent gas

Het gas in de patronen van Coravin is argon, een neutraal, natuurlijk en inert gas.
Wikeeps®, een Frans patent voor de behandeling en conservering van wijn, gebruikt hetzelfde gas om zijn flessen te conserveren.

Het verschil is dat Wikeeps® een unieke formule heeft ontwikkeld die CO2 toevoegt aan 80% argon, oftewel 20% CO2.
Dit gas wordt geleverd door partner Linde, een wereldleider in oenologische gassen.
De aanwezigheid van CO2 wordt gerechtvaardigd door het feit dat wijnen steeds meer ‘natuurlijk’ worden gemaakt. Momenteel gebeurt de vinificatie van deze wijnen met 100% inerte CO2.

Wikeeps gas is dus minder samentrekkend voor de wijn dan 100% argon of 100% stikstof en zorgt voor de frisheid van CO2 dat van nature in de wijn is opgelost. De gassen in de Wikeeps® patronen worden gebruikt in de kuipen van de grootste chateaux en bieden de conserveringskwaliteit die de beste flessen vereisen.

Hoe het werkt: 3 eenvoudige stappen om uw bijdragen aan te passen

Vragen over de patronen:

1. zijn Wikeeps patronen compatibel met het Coravin systeem?

Wikeeps cartridges zijn compatibel met het Coravin systeem omdat ze dezelfde maat en schroefdraad hebben. Coravin gebruikt echter een plastic adapter als afdichting, die van de originele cartridge moet worden verwijderd.

Wanneer u deze zwarte adapter van de Wikeeps-patroon verwijdert en erop schroeft, is de werking identiek.

2. Hoeveel flessen kan ik vullen met één gaspatroon?

Het aantal flessen van 0,75 cl kan tussen de 3 en 5 liggen, afhankelijk van het beoogde gebruik. Hoe harder u de trekker van het pistool indrukt, hoe sneller u het gebruikt, maar u verbruikt ook meer gas.
Het gemiddelde verbruik is één patroon per drie flessen. Hiermee kunt u minstens 18 glazen van standaardformaat schenken!

3. Hoe weet u wanneer een gaspatroon leeg is?

Wanneer de druk op de pistoolgreep de wijn niet meer in het glas duwt, betekent dit dat de cartridge leeg is. Als de fles nog niet helemaal leeg is, kan de patroon veilig worden vervangen zonder de wijn aan te tasten. Als het pistool is losgekomen van de centrale koepel, hoeft u alleen maar op de hendel te drukken en u hoort een fluitje om te controleren of er nog wat gas over is.

Maak de patroon volledig leeg door op de hendel te drukken voordat u hem uit het vat haalt; dit is niet gevaarlijk. De gassen komen uit de atmosfeer, dus er is geen gevaar voor het milieu of de gezondheid.

4. Wat gebeurt er met lege cartridges na gebruik?

Stalen cartridges kunnen samen met huishoudelijke metalen zoals blikjes worden gerecycled.

5. Hoe lang gaat een cartridge mee?

Als een cartridge is doorboord, moet deze binnen zes maanden worden opgebruikt. Is het patroon niet doorboord, raadpleeg dan de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

 

Liber Vinum
Liber Vinum
2023-05-23
Spécialisés dans les vins dédiés à l'événementiel, les cartouches Wikeeps nous accompagnent quotidiennement et nous permettent d'optimiser nos dégustations. Nous en sommes ravis !
Cassandre Noguès
Cassandre Noguès
2023-05-04
Professionnelle de la restauration, j'utilise ces bouchons au quotidien. Ils me permettent d'assurer la meilleure qualité de champagne peu importe la quantité restante dans la bouteille. Fini les pertes! Je recommande vivement, pour les pro et les moins pro ...
GIULIANA FERRARI
GIULIANA FERRARI
2023-04-25
Qualità dei prodotti ottima ! Consegna rapidissima anche in italia ! 👍🏻👍🏻
CAFFE NOVECENTO “caffe novecento” TIRANO
CAFFE NOVECENTO “caffe novecento” TIRANO
2023-04-24
Je travaille avec cette entreprise depuis des années, tous leurs produits sont de la plus haute qualité. Livraison rapide et précise. BRAVI
erica N
erica N
2022-11-23
J'aime consommer du bon vin avec modération... Wikeeps est l'outil idéal pour conserver la bouteille plusieurs jours. J'ai même rajouté la Wibox 2 pour gérer la température... J'adore !
Lo Prige
Lo Prige
2022-10-20
Des cartouches pour la conservation du vin de qualité et au meilleur prix !